Napi Coelho:

"Az utazás soha nem pénz, hanem bátorság kérdése." Paulo Coelho



2012. február 29., szerda

Egy nap, két "kincs"

Sekélyesebbik énem tegnap délután egy jól megválasztott háromnegyed órában vadászatra indult a Nyugati pályaudvar 1-1 megállós vonzáskörzetében - és teljes véletlenségből 2 eddig ismeretlen "kincseskamrát" is talált.
Az egyik hely az Oktogonnál, az Aradi utca elején található. Becsületes neve Balkáni Szezon; jellege luxusturkáló.
Van itt minden, ami szemnek-szájnak ingere, desigual - csak hogy a kedvencet említsem - nem 1, de sztem 10 darab fölött; olyan márkák, amiket csak külföldön látni, általában napszemüveges, egyenesfarmeros, csavartmintás-kötöttpulcsis éteri hölgyeken. Mindennek megfelelően a hely nem olcsó. Kicsit sem. Dacára, hogy turi (bár új cuccok is vannak, ezekre rá van írva, hogy "Új'), a legolcsóbb általam látott darab 2500 Ft-ba került; de a desigualok 7000-15000 között voltak.
Nem vettem semmit. De alkalomadtán lehet, hogy fogok. Itt ugyanis elérhető, máshol meg nem. A minőség meg ugyebár garantált.
És az extravagáns eladó-csajszi is nagyon kedves volt. :)

A másik talált hely már kevésbé "exkluzív" - amit szerencsére az árai is tükröznek. A Jászai térnél kell leszállni a villamosról, a Party 22 nevű üzlet onnan már látszik.
Ebben a boltban jó márkák hibás termékeit árusítják töredék áron. Egy alapozó-folt, némi bolyhosodás, kis szakadás a címkénél - és máris 1500-2000 Ft-os cikk válik egy-egy igényesebb darabból. Itt elköltöttem 5500 Ft-ot: egy vékony pulcsival (még nem találtam hibáját), egy alapozóval összekent fehér felsővel és egy elegáns tunikával lettem gazdagabb.

Mindkét helyet jó szívvel ajánlom hasonlóan boltkóros nőtársaimnak, amennyiben a mottó: jót, olcsó(bba)n!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése